Rapid - Steaua 0-0 Analiza tribunei.

Alinierea celor doua garnituri anunta inca din dimineata zilei intentiile celor doua echipe. Ambele garnituri prevesteau un meci in care combatantele se vor respecta, antrenorii si-au luat masuri de protectie si au jucat prudent in defensiva. Lacatus, ca asta ne doare, a fost parca un pic mai fricos decat omologul sau de la Rapid si a trimis in lupta o linie de mijlocasi defensivi si fara un grad mare de tehnicitate. Spadacio a avut in Bicfalvi un bodyguard devotat ce nu prea l-a lasat sa-si faca jocul. Probabil ca decizia titularizarii lui Bicfalvi alaturi de Ricardo in centrul liniei de mijlocasi a venit si datorita absentei lui Apostol, care chiar daca este destul de criticat in tribuna ros-albastra, a aratat ca este un bun servant si vizionar al jocului la centru. Suprinderea a venit totusi din scoaterea din lot a unor jucatori ca Radut si ca Marinescu, echipieri care ar fi putut sa faca un joc apropiat de ceea ce face Apostol si sa se transforme in distribuitori de baloane periculoase. Lacatus a riscat, probabil ca vom vedea pe cel putin unul dintre ei in garnitura de start de la meciul din cupa. Prima parte a partidei parca a confirmat ceea ce va spuneam mai sus. Steaua nu a contat pe atac si a fost destul de serios incercata in aparare. Cantitatea nula de suturi trase spre poarta Rapidului a aratat intentia clara de joc la egal pe care Marius a avut-o pentru aceasta partida.
Szekely a jucat destul de slab in banda dreapta nereusind sa-l dubleze pe Martinovici pe atacurile giulestene, iar mingea primita in cap din minutul 42 a fost momentul perfect pentru Lacatus sa il schimbe pe mijlocas cu Pantelis. Schimbarea nu a socat deloc pentru ca Steaua nu a avut pe banca nici un jucator de mijloc dreapta, iar antrenorul a trebuit sa improvizeze cu Surdu. Faptul ca pe banca nu a stat nici un jucator de banda dreapta arata ori ca Marius nu a gandit deloc din acest punct de vedere partida ori a riscat inconstient. Jocul stelei din prima parte a fost total intamplator, pana si la aruncarile de la margine Latovlevici si Martinovici au ars minute bune pana gaseau un coechipier demarcat. Acesta fiind un alt minus in dreptul lui Marius.
Repriza secunda Steaua a avut mai mult tupeu, a controlat partida, dar cu aceeasi nota de intamplare, nu s-a vazut nici un concept tactic ci doar o daruire a jucatorilor. Totusi din haosul tactic Steaua a reusit sa loveasca de doua ori bara portii adverse prin Tanase si Surdu, care a fost un adevarat jolly aparand cand pe dreapta, cand pe stanga, cand in pozitie de fundas.
Per ansamblu rezultatul este unul bun avand in vedere jocul dar nu ne-a apropriat deloc de podium.
Steaua in aceste momente am impresia ca nu stie ce doreste, loc de Uefa, campionat, cupa, iar jocul arata ca la o echipa de mijlocul clasamentului care isi doreste mentinerea in prima liga. Faptul ca exista antrenori care intr-un meci de campionat se duc intr-o deplasare sa se apere, in care nu doresc sa riste nimic, arata mentalitatea limitata a acestora si a scolii romanesti de specialitate. Oare este nevoie cand esti la 11 puncte de prima clasata sa te duci cu doi inchizatori si sa joci cu baloane aruncate pe varfuri intr-o deplasare de campionat? Steaua s-a prezentat ca la o partida tur-retur cu un avantaj confortabil luat in prima mansa. A fost un meci de CAMPIONAT totusi!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More