Complexul civilizatiei Steaua - Twente 0-2

Twente - Steaua partida care ne-a aratat inca o data cine suntem.

Twente este o echipa care in ultimii 4 ani termina intre premiantele campionatului olandez, o echipa care investeste in departamentul de copii si juniori. In prima echipa sunt jucatori de 19 si 21 de ani. Clubul este organizat profesionist, un articol de astazi din presa romaneasca spunea ca in magazinul oficial al clubului sunt la fel de multi angajati ca in administratia clubului Steaua.
Un club care formeaza jucatori cu adevarat profesionisti, intr-un asemenea club jucatorii veniti nu pot decat sa aiba un comportament demn, iar pe teren sa aiba o prestatie sportiva de invidiat.
Steaua este clubul fanion al Romaniei, un club care in momentul de fata nu are o baza de antrenament, nu are un magazin oficial, iar grupele de copii si juniori au fost reduse la minimum necesar pentru a se putea prezenta in prima liga a tarii. La Steaua departamentul de marketing a fost concediat, probabil ca si la Twente, daca acesta ar fi reusit un profit de 2mil de euro intr-un an ar fi avut acelasi tratament. Numai ca pentru fotbalul din Romania, este cel mai mare profit realizat de catre un club din marketing.
Steaua este singurul club serios din Europa care in acest sezon nu a vandut abonamente. De ce? pentru ca nu are un stadion. De ce nu are un stadion? Pentru ca managementul clubului nu a fost in stare sa faca si sa respecte un contract serios de inchiriat pentru baza din Ghencea.
Steaua are un patronat in care doar presedintele de imagine a avut vreo legatura cu fotbalul. Argaseala chiar daca a fost arbitru, in mod sigur in afara de legatura cu LPF-ul nu consider ca nu este in stare sa conduca un club precum Steaua. Creditorii Stelei nu fac decat sa castige imagine din asocierea cu brandul acestui club si sa critice atunci cand un jucator gafeaza sau mai grav are "impertinenta" de a-si cere drepturile.
Clubul sportiv Steaua nu are o baza de antrenament la nivel european, nu are un hotel de antrenament.
Una peste cealalta din aceasta analiza nu poate decat sa iasa o singura castigatoare: Twente.
De parca nu ar fi fost de ajuns dovada ca echipa mea preferata este cu adevarat in groapa, comentatorii partidei din aceasta seara, la finalul acesteia, recomandau telespectatorilor sa urmareasca in continuare posturile TV ale trustului de presa pentru a nu pierde reactia lui Becali dupa gafa lui Tatarusanu. Transmiterea unor partide ca Manchester United- Ajax au preferat sa o faca pe un site unde trebuie platit accesul, dar pupincurismul lui Becali se recomanda a fi urmarit pe Sport.ro.
Facad turul televiziunilor, Becali l-a facut praf pe Tatarusanu, iar slugoii de jurnalisti nu au facut decat sa-i ridice mingea pentru a-l face pe creditor sa inscrie punct dupa punct. Numai ca acesta nu reuseste dacat sa-si dea autogoluri afundandu-si mai mult si mai mult afacerea, ''Steaua''. Probabil ca asa cum a facut cu toate afacerile pe care le-a avut, mai devreme sau mai tarziu Steaua va fi falimentata.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More